Koulutukset, julkaisut & tiedotukset

Nuorisopsykoterapeuttikoulutus

Psykoterapiakoulutus mielessä? Mietitkö miten asettua auttamaan psykoterapiassa, jos tavoitteena on laajempi persoonallisuuden muutos, tai kaipaatko välineitä erityisesti nuorten kanssa työskentelyyn?

Nuorisopsykoterapeuttikoulutus

Nuorisopsykoterapia-säätiö aloittaa uuden nuorten psykodynaamisen yksilöpsykoterapiakoulutuksen yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Koulutusta suunnitellaan alkavaksi syksyllä 2021. Haku 1.-28.2.2021.

Nuorisopsykoterapian koulutuspäivät 9.-10.4.2021

Aleksis Salusjärvi opettaa lukutaitoa eloonjäämistaitona erityisluokissa, sairaalakouluissa ja vankiloissa. Työssään hän on opettanut noin 5000 lukemiseen kielteisesti suhtautuvaa nuorta. Hän edustaa lukutaidotonta Suomea ja kertoo meille erityisistä keinoista, kuinka auttaa näitä nuoria. Martta Pennanen kuvaa esitelmässään eri näkökulmista latenssi-ikäisen lapsen ”latenttia” mielenmaailmaa. –Miten jatkaa eteenpäin, kun myrskyisien tunteiden pikkulapsiaika on takana ja nuoruuden tunnekuohut edessä. Henrik Enckellin esitelmässä käsitellään haavoittuvuuden eri aspekteja nuorten psykoterapiassa. Haavoittuvuuden merkityksiä tarkastellaan, joitakin sen ilmenemismuotoja tuodaan esiin, ja suojautumista sitä vastaan havainnollistetaan. Potilaan haavoittuvuus suhteessa terapeuttiin on esitelmän erityisenä fokuksena, ja tämän suojattomuuden kaksi eri muotoa eritellään. Lopuksi pohditaan miten nuoren haavoittuvuutta on hyvä psykoterapiassa huomioida.

Tilaa uusin kirja: Mieli, muutos ja aika

Nuorisopsykoterapian erityiskysymyksiä 21

Tilaa uusin kirja: Mieli, muutos ja aika

Kokoelman nimi ”Mieli, muutos ja aika” heijastelee niitä ajassamme olevia erilaisia ja usein uusinakin eteemme avautuvia kysymyksiä, joiden kanssa vastaanotoillamme saatamme olla tekemisissä. Ajallinen ulottuvuus on toisellakin tapaa oleellinen tekijä psykoterapeuttisessa prosessissa – vaikka niin kutsuttu muutos tapahtuu usein kädenkäänteessä, on sen mahdollistumiseksi saatettu tehdä jo pitkäänkin psykoterapeuttista työtä. Jokaisella meillä on myös yksilöllinen aikataulumme, johon ulkopuolelta asetettu aikaraja ei juurikaan vaikuta. Ajallinen aspekti onkin monella tapaa kietoutunut psykoterapeuttiseen työhön.

Kouluttajakoulutus

Oletko psykodynaaminen psykoterapeutti?

Kouluttajakoulutus

Lisää työkaluja tarjolla työnohjaukseen ja kouluttamiseen mutta myös potilastyöhön kouluttajakoulutuksesta. Nuorisopsykoterapia-säätiö järjestää Helsingin Yliopiston hyväksymiä psykodynaamisia psykoterapeuttikouluttajakoulutuksia.

Tiedotusasia

Itsetuhoisuus nuoruusiän muuttuvassa ruumiillisuudessa

Tiedotusasia

Pohjanmaan Psykoterapiaseura ry järjestää koulutuspäivän perjantaina 20.11.2020 Seinäjoella Kirkonkrannissa osoitteessa Ala-Kuljunkatu 1 60100 Seinäjoki (kulku talon takaa, parkkipaikat kirkon P-paikalla) Itsetuhoisuus nuoruusiän muuttuvassa ruumiillisuudessa Koulutuspäivään ilmoittautuminen 6.11.2020 mennessä Pohjanmaan Psykoterapiaseura ry:n koulutusvastaava Jaakko Hakuliselle jt.hakulinen@gmail.com. Osallistumismaksu on 180 euroa, seuran jäsenille 150 euroa ja päätoimisille opiskelijoille 20 euroa. Osallistumismaksuun sisältyy lounas ja se maksetaan etukäteen Pohjanmaan Psykoterapiaseura ry:n tilille Oma Säästöpankki Oy FI65 4108 0010 6145 04. Seuran Y- tunnus on 2580288-6. Ilmoittautumisajan umpeuduttua ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä tieto mahdollisista ruoka-aineallergioista. Maksun viestiin on tärkeää ilmoittaa tilaisuuden ja osallistujan nimi. Luentoa anotaan teoreettiseksi koulutukseksi lastenpsykiatrian, nuorisopsykiatrian ja psykiatrian erikoisaloille. Koulutuspäivä on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille terveydenhuolto- sekä muun soveltuvan alan ammatti-ihmisille ja opiskelijoille. www.pohjanmaanpsykoterapiaseura.fi

Tiedotusasia II:

Vuoden 2021 koulutuspäivät

Tiedotusasia II:

Kevään 2020 osalta peruuntuneet "HAAVOITTUVA NUORI -Mihin katosi lapsuus?-koulutuspäivät pidetään vuonna 2021.