Psykologi, psykoanalyytikkokouluttaja Maria Häkkisen esityksen nimenä on ”Tuhoutumisen kauhusta”. Tekstissä lähestytään sitä, kuinka psykoanalyyttinen työskentely muodostuu löytämisen ja piiloutumisen välisessä vuorovaikutuksessa. Psykologi, psykoanalyytikko ja psykoterapeuttikouluttaja Arto Kautovuoren otsikkona on ”Uni mielessä, mieli unessa”. Esityksessä käsitellään uneksumisen psykodynamiikkaa mm. ongelmanratkaisun, intuition ja symbolisaatiokyvyn näkökulmasta. Esimerkkejä haetaan mm. unitutkimuksesta, psykoterapiasta, taiteesta ja itsehavainnoinnista. Päämääränä on herättää lisää kiinnostusta unia kohtaan ja uskallusta unien hyödyntämiseen psykoterapiassa. Psykologi, koulutuspsykoanalyytikkokandidaatti Anna Collanderin painopiste on psykoterapeutissa. Hänen otsakkeensa on ”Päättäväinen, villi ja vapaa”. Psykoterapeutin luovuuden vaalimisesta. Psykoterapeutin luovuuden areenoja on monenlaisia. Se voi olla leikillisyyttä potilastyössä tai taiteen tekemistä, kirjoittamista, opettamista tai pelkästään mielensisäistä liikehdintää. Esityksessä pohditaan luovuuden edellytyksiä ja luovan tilan ankeuttajia ja mahdollistajia muutaman satu- ja romaaniesimerkin kautta. Astrid Lindgrenin, Charlotte Bronten, Margaret Atwoodin ja Michael Parsonsin avulla tutkimme, millaista päättäväisyyttä, villeyttä ja vapautta voidaan tarvita luovuuden esillekutsumiseen.

 

NUORISOPSYKOTERAPIA-SÄÄTIÖ

Nuorisopsykoterapia-säätiö järjestää nuorisopsykoterapian koulutuspäivät 19.-20.11.2021 Auditorio Leonardo da Vinci, Itämerenkatu 11-13, Helsinki (Ruoholahden metroasema). 

Psykologi, psykoanalyytikkokouluttaja Maria Häkkisen esityksen nimenä on ”Tuhoutumisen kauhusta”. Tekstissä lähestytään sitä, kuinka psykoanalyyttinen työskentely muodostuu löytämisen ja piiloutumisen välisessä vuorovaikutuksessa. 

Psykologi, psykoanalyytikko ja psykoterapeuttikouluttaja Arto Kautovuoren otsikkona on ”Uni mielessä, mieli unessa”. Esityksessä käsitellään uneksumisen psykodynamiikkaa mm. ongelmanratkaisun, intuition ja symbolisaatiokyvyn näkökulmasta. Esimerkkejä haetaan mm. unitutkimuksesta, psykoterapiasta, taiteesta ja itsehavainnoinnista. Päämääränä on herättää lisää kiinnostusta unia kohtaan ja uskallusta unien hyödyntämiseen psykoterapiassa.

Psykologi, koulutuspsykoanalyytikkokandidaatti Anna Collanderin painopiste on psykoterapeutissa.   Hänen otsakkeensa on ”Päättäväinen, villi ja vapaa”. Psykoterapeutin luovuuden vaalimisesta.

Psykoterapeutin luovuuden areenoja on monenlaisia. Se voi olla leikillisyyttä potilastyössä tai taiteen tekemistä, kirjoittamista, opettamista tai pelkästään mielensisäistä liikehdintää. Esityksessä pohditaan luovuuden edellytyksiä ja luovan tilan ankeuttajia ja mahdollistajia muutaman satu- ja romaaniesimerkin kautta. Astrid Lindgrenin, Charlotte Bronten, Margaret Atwoodin ja Michael Parsonsin avulla tutkimme, millaista päättäväisyyttä, villeyttä ja vapautta voidaan tarvita luovuuden esillekutsumiseen.

TERVETULOA !

 

NUORISOPSYKOTERAPIAN ERITYISKYSYMYKSIÄ:

”Ristiriitojen kanssa toimeentulemisesta”

Perjantai 19.11.2021

08.45 - 09.15​Ilmoittautuminen

09.15 - 09.30​Päivien avaus, säätiön puheenjohtaja Marita Niemi

09.30 -11.00                 ”Tuhoutumisen kauhusta”, psykologi, psykoanalyytikkokouluttaja Maria Häkkinen

11.00 - 11.30​Kahvitauko

11.30 - 13.00​Psykoterapiatapaus 1. Tapausta kommentoi säätiön opettaja

13.00 - 14.30​Lounastauko

14.30 - 16.00​”Uni mielessä, mieli unessa”, psykologi, psykoanalyytikko ja psykoterapeuttikouluttaja Arto Kautovuori

 

Lauantai 20.11.2021

 

09.30- 11.00                 ”Päättäväinen, villi ja vapaa”. Psykoterapeutin luovuuden vaalimisesta, 

                                     psykologi, koulutuspsykoanalyytikkokandidaatti (Therapeia),

                                     lyhytpsykoterapeutti Anna Collander                                                             

11.00 - 11.30​Kahvitauko

11.30 - 13.00​Psykoterapiatapaus 2. Tapausta kommentoi säätiön opettaja

13.00 - 14.00​Loppukeskustelu

 

Kahvi ja lounas sisältyvät koulutuspäiviin. 

Osallistumismaksu 300,- (alv 0 %), säätiön kouluttamilta nuorisopsykoterapeuteilta 250,- (alv 0 %).

Maksu suoritetaan etukäteen säätiön tilille Nordea 127130-83141 (FI91 1271 3000 0831 41 NDEAFIHH) 

tai sopimuksen mukaan laskutetaan työnantajaa. Maksettaessa on ehdottomasti mainittava osallistujan nimi.

Päiviä on anottu kurssimuotoiseksi teoreettiseksi koulutukseksi psykiatrian, lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian aloille.

 

Tietysti seuraamme koronatilannetta ja mahdollista tarvetta etä-koulutukseen siirtymiseen.

Ilmoittautuminen katso www.nuorisopsykoterapia.org