Dosentti, psykoanalyytikko Timo Niemi tarkastelee ajattelun ja ruumiillisuuden suhteita käyttäen hyväkseen kliinistä todellisuutta, teoriaa ja esimerkkejä kirjallisuudesta. Professori, psykoanalyytikko Johannes Lehtosen luennossa kerrotaan mielen kuvallisuudesta yleisesti ja sitten nimenomaan Tor Arnen taiteen kautta, joka havainnollistaa tätä aihetta oivallisesti. Psykologi, psykoanalyytikko Marita Niemi pohtii psykoterapiasuhteen potentiaalisen tilan käyttöä ruumiillisuuden haltuunotossa terapiaprosessin aikana. Pohditaan myös Pandemian aikaisen terapioiden etävastaanoton ja aiemmin kasvotusten tapahtuvan kohtaamisen eroja, niiden erilaisia mahdollisuuksia ja rajoitteita. Koronatilanteen vuoksi koulutuspäivät voidaan järjestää vain 50 hengen ryhmälle. Nuorisopsykoterapia-säätiön opiskelijat ja opettajat voivat osallistua paikan päällä ja kaikille muille tarjotaan mahdollisuutta osallistua koulutuspäiviin etänä Microsoft Teamsin kautta. Kliiniset tapaukset esitetään vain paikan päällä. Etänä voi osallistua luentoihin sekä keskusteluihin luentojen jälkeen ja paneelikeskusteluun.

NUORISOPSYKOTERAPIA-SÄÄTIÖ

Nuorisopsykoterapia-säätiö järjestää nuorisopsykoterapian koulutuspäivät 27.-28.11.2020 Auditorio Leonardo da Vinci, Itämerenkatu 11-13, Helsinki (Ruoholahden metroasema). 

Dosentti, psykoanalyytikko Timo Niemi tarkastelee ajattelun ja ruumiillisuuden suhteita käyttäen hyväkseen kliinistä todellisuutta, teoriaa ja esimerkkejä kirjallisuudesta.

Professori, psykoanalyytikko Johannes Lehtosen luennossa kerrotaan mielen kuvallisuudesta yleisesti ja sitten nimenomaan Tor Arnen taiteen kautta, joka havainnollistaa tätä aihetta oivallisesti.

Psykologi, psykoanalyytikko Marita Niemi pohtii psykoterapiasuhteen potentiaalisen tilan käyttöä ruumiillisuuden haltuunotossa terapiaprosessin aikana. Pohditaan myös Pandemian aikaisen terapioiden etävastaanoton ja aiemmin kasvotusten tapahtuvan kohtaamisen eroja, niiden erilaisia mahdollisuuksia ja rajoitteita.

Tule keskustelemaan ajankohtaisista aiheista!

 

TERVETULOA!

 

NUORISOPSYKOTERAPIAN ERITYISKYSYMYKSIÄ:

”Kehollisuus taiteessa ja psykoterapiassa”

Perjantai 27.11.2020

08.45 - 09.15                 Ilmoittautuminen

09.15 - 09.30​Päivien avaus, säätiön puheenjohtajaMarita Niemi

09.30 -11.00                 ”Ajatuksia ruumiillisuudesta”,   Dos., LKT, psykoanalyytikko  Timo Niemi

11.00 - 11.30​Kahvitauko

 

11.30 - 13.00​”Potentiaalinen tila, ruumis ja mieli”,  psykologi, FM, psykoanalyytikko Marita Niemi

 

 

Lauantai 28.11.2020

09.30- 11.00                 ”Mielen kehollinen näyttämö”,  prof., LKT, psykoanalyytikko

                                     Johannes Lehtonen                                                                                                 

11.00 - 11.30​Kahvitauko

11.30 – 12.30                PANEELIKESKUSTELUkoulutuspäivien aiheista​

 

Koronatilanteen vuoksi koulutuspäivät voidaan järjestää vain 50 hengen ryhmälle. Nuorisopsykoterapia-säätiön opiskelijat ja opettajat voivat osallistua paikan päällä ja kaikille muille tarjotaan mahdollisuutta osallistua koulutuspäiviin etänä Microsoft Teamsin kautta. Kliiniset tapaukset esitetään vain paikan päällä. Etänä voi osallistua luentoihin sekä keskusteluihin luentojen jälkeen ja paneelikeskusteluun.

Osallistumismaksu etäkoulutuspäiville on Nuorisopsykoterapia-säätiön kouluttamilta psykoterapeuteilta  170 e ja kaikilta muilta 200 e.  

TERVETULOA MUKAAN!

Maksu suoritetaan etukäteen säätiön tilille Nordea 127130-83141 (FI91 1271 3000 0831 41 NDEAFIHH) 

tai sopimuksen mukaan laskutetaan työnantajaa. Maksettaessa on ehdottomasti mainittava osallistujan nimi. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen katso www.nuorisopsykoterapia.org

 

Päiviä on anottu kurssimuotoiseksi teoreettiseksi koulutukseksi psykiatrian, lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian aloille.